Espen Askeladd

Tittel: Per, Pål og Espen Askeladd

Forfatter: Asbjørnsen & Moe

Utgiver: Litteraturforlaget

Sjanger: Eventyr

Les eventyret om "Per, Pål og Espen Askeladd" som ebok

Eboken er tilpasset iPhone, Android eller Windows Phone.

........

Det var engang en mann som hadde tre sønner. Per, Pål og Espen Askeladd. Og noe annet enn de tre sønnene hadde han heller ikke, for han var så fattig at han ikke eide nåla i veggen, og derfor sa han titt og ofte til de at de fikk ut i verden og tjene penger, -for hjemme hos ham var det ikke mat å få.

Et godt stykke borte fra stua hans lå Kongsgården, og like utenfor vinduene til kongen hadde det vokst opp ei eik, som var så stor og diger at den skygget for sollyset i Kongsgården. Kongen hadde lovt ut mange, mange penger til den som kunne hogge ned eika. Men men ingen hadde klart det. For så fort en skar en flis fra eikestammen, så vokste det ut to i stedet.

Kongen ville også ha gravd en brønn som det skulle være vann i hele året. For alle naboene hans hadde brønn, men han hadde ingen. Og det syntes kongen var en stor skam. Til den som kunne grave en slik brønn, hadde kongen lovt ut både gull og sølv. Men det var ingen som kunne få gjort det. For Kongsgården lå høyt, høyt oppe på en topp. Bare en gravde noen centimeter, så kom en ned til harde berget. Men kongen hadde fått det for seg at han ville ha gjort disse arbeidene, så han hengte opp plakater over hele byen at den som kunne hogge ned den store eika i Kongsgården og skaffe ham en slik brønn det var vann i året rundt, han skulle få kongsdatteren og halve kongeriket.

Det var nok av dem som ville prøve seg, men selv om de hogget og skar i treet, rotet og grov i jorda, så hjalp det ikke. Eika ble bare tjukkere og tjukkere for hvert hogg og berget ble ikke bløtere det heller. Etter en stund så ville de tre brødrene i veien og prøve seg de også. Det syntes faren var bra, for vant de ikke kongsdatteren og halve riket, så kunne det da hende de fikk jobb et annet sted i i nærheten. Noe mer ønsket ikke faren, så da brødrene sa at de ville til Kongsgården så sa faren ja på flekken. Og så dro Per og Pål og Espen Askeladd av gårde.

.......

LES E-BOKEN I DAG VED Å GÅ TIL

Google Play

Apple iBookStore