De tre bukkene Bruse

Tittel: De tre bukkene Bruse

Forfatter: Asbjørnsen & Moe

Utgiver: Litteraturforlaget

Sjanger: Eventyr

Les eventyret om De tre bukkene Bruse som ebok

Eboken er tilpasset iPhone, Android eller Windows Phone.

........

Det var en gang tre bukker som skulle til seters å gjøre seg fete, og alle tre så het de bukkene Bruse. På veien til seteren var det en steinbro over en foss som de måtte over. Og under broen bodde det et stort, fælt troll med øyne så store som tinntallerkener og en nese så lang som en rive.

Først kom den minste bukkene Bruse og skulle over broen. Tripp, trapp, tripp, trapp, -sa det i broen. "Hvem er det som tramper på min bro", brølte trollet. "Å, det er den minste bukkene Bruse som skal til seters å gjøre seg fet", sa den minste bukken med sin spede, lyse stemme. "Nå kommer jeg og tar deg!", sa trollet. "Å nei, ta ikke meg for jeg er så liten. Men vent litt så kommer den mellomste bukkene Bruse. Og han er mye større enn meg. "Ja, ja, så gå videre da!", sa trollet.

Og så kom den mellomste bukkene Bruse trampende over broen. Tripp, trapp, tripp, trapp, -sa det. "Hvem er det som tramper på min bro", brølte trollet. "Å, det er den mellomste bukkene Bruse som skal til seters å gjøre seg fet", sa den mellomste bukken. Han var ikke så lys i stemmen. "Nå kommer jeg å tar deg!", sa trollet. "Å nei, ta ikke meg. Men vent litt så kommer den største bukkene Bruse. Og han er mye, mye større enn meg.

.......

LES E-BOKEN I DAG VED Å GÅ TIL

Google Play

Apple iBookStore